Kontaktperson Shetland Sheepdog för Örnsköldsvik område

I december 2015 fick jag en förfrågan av Monica Mattfolk, om jag skulle kunna vara kontaktperson för Örnsköldsvik med omnejd och arrangera 2-3 sheltieträffar/år. Kändes inspirerande då jag tidigare haft egna träffar för mina valpköpare. Varje träff har varit mycket lärorik och stimulerande.

Vem är jag?   Agneta Ingvarsson!  Hundintresset kom mycket tidigt. Jag nästan tjatade sönder mina föräldrar tills jag som 6-åring fick min första hund. Det blev en pudelvalp, som tyvärr vid 8 månaders ålder blev överkörd på julafton. Därefter köpte vi ytterligare en pudel som tyvärr fick cancer i tidig ålder. När jag var 10 år fick jag min första Sheltie som mina föräldrar köpte från Mannhems kennel. Det ögonblicket, och lyckoruset då jag kom från skolan, och såg mamma hålla i en sheltievalp, glömmer jag aldrig. Kan än idag känna den lyckan. Därefter har det vandrat många Shelties genom mitt liv. Min allra första egna Sheltie köpte jag som 18 åring. Längtan var så stor att få egen Sheltie, och idag kan jag se att det var både på gott och ont för den lilla varelsen. Jag var lite väl ung med för stort ansvar. Åren gick och med dem växte längtan efter att föda upp valpar av denna underbara ras. År 1999 startade jag Idavallenfriend’s kennel och den första valpkullen såg dagens ljus år 2000. Jag fick mersmak av uppfödningen och därefter har jag haft glädjen att föda upp sheltievalpar, en eller flera valpkullar per år. Mina mål är att avla på friska, sunda och mentalt starka hundar och att mina valpar/hundar skall få glädja och ge kärlek till både barn och vuxna. Jag känner stor glädje till alla dessa fantastiska och kärleksfulla familjer som köpt valp från mig.

Alla ni, som har en eller flera Sheltievänner i Örnsköldsvik med omnejd, är välkomna att kontakta mig. Jag kommer att starta upp första träffen under maj 2016. Finns det fler Sheltieägare i vårt område som vill medverka, hjälpa till och komma med idéer i samband med våra kontaktträffar, så är ni mycket välkomna att kontakta mig.

1:a  träffen kommer vi att ses över lite fika, där vi och våra hundar får bekanta sig med varandra. Vi tar då dialog om vad ni vill att vi skall göra på kommande kontaktträffar. Alla idéer är välkomna.

Vi avslutar träffen med en promenad i vår fina och lantliga natur på Hornön!

Finns en liten bugg i våra träffar. Pga av att jag är utsedd från Sssk, vår Shetland Sheepdog klubb så finns det ett krav från klubben att de som kommer på träffarna skall vara medlem i sssk. Är ni inte det, gå då gärna med och ni kommer få en mycket bra ochn innehållsrik klubbtidning om vår ras och allt som händer runt vår underbara ras, Shetland Sheepdog.

Kostnad 300 kr per år. Betlas in till 

Anmäl er till mig via mail eller sms

076-8444242
agneta.ingvarsson@gmail.com

Varmt välkommen

Datum               2016-05-15
Tid                    Kl 14,00 - 17,00
Plats                  Hornön - Sjöbodvägen 141

Jag bjuder på fika

Anmäla till         Agneta Ingvarsson
Mobil                 076-844 42 42
E-post                agneta.ingvarsson@gmail.com